WEB del programa educatiu de l'EXPEDICIÓ de l'IMEDEA a la

Diari de l'expedició

Sota aquest títol hi trobareu el diari amb els comentaris de la preparació i de la realització del viatge científic a l'Antàrtida
Anterior
Següent
Hespérides, 2 de gener de 2008
Pàgina 28 del diari


Comença la travessia

Per molt que es vulguin avançar les coses, el darrer dia sempre hi ha presses. S’han acabat de comprar quatre coses i d’instal.lar els instruments a prova de temporals, s’han baixat les capses buides a la bodega, s’ha tancat el pla de navegació per quan siguem fora del canal de Beagle,... A les 18 h estava tot llest, però la sortida s’ha demorat una hora a causa del vent: l’Hespérides té un castell molt alt, i posa molta resistència al vent, que avui ens empenyia contra el moll. Ha estat un maniobra complicada sortir sense remolcadors, però finalment a les 19 h hem sortit d’Ushuaia i hem enfilat el Canal de Beagle amb rumb est.

L’Hespérides, enfilat el Canal de Beagle amb rumb est

Karel Castro (Univ. d’East Anglia) enllestint el seu equip, amb l’ajuda de Cristobal Galbán (Institut de Química Ambiental, CSIC, Barcelona)

Durant la navegació s’han vist pingüins, una foca i dofins. Al final del dia el vent ha mancat i hem arribat ja prop de la boca atlàntica del canal. Les dades en el moment de tancar aquest diari són:

Hora (local): 24 h (20 h GMT)
Posició: latitud: 54º 59’ 00’’ S; longitud: 66º 58’ 40’’ W
Vent: 10 m/s direcció 300º (W-NW)
Temperatura: 8.41ºC

Aquestes dades i d’altres les tenim als monitors que hi ha a tots els laboratoris. D’aquesta manera tothom sap on som i quin rumb duu el vaixell a cada moment.

Monitors amb les dades de navegació del vaixell

Dues hores més i serem a mar oberta, on farem un parell de proves (una navegació en zig-zag per calibrar l’ADCP i un CTD de prova). Després ens espera el Pas de Drake.

Damià Gomis

Anterior
Següent