Els plans d'estudi

torna a la Informació acadèmica i administrativa

 

Observacions importants

 

 

  1. El nombre de crèdits per assignatures optatives i de lliure configuració que cal aconseguir en cada estudi és el que figura al quadre d’organització del pla. Interessa sobretot que al final dels estudis s’hagi obtingut en les condicions correctes el total previst per a cada classe de crèdits (optatius o de lliure configuració) i per a cada cicle (article 18 del Reglament acadèmic)

  2. Els alumnes que inicien estudis s’han de matricular, com a mínim, de 36 crèdits d’entre les assignatures troncals i obligatòries de primer curs d’acord amb l’estructuració de cada pla d’estudis.

 

 

Actes

 

 

Els plans d'estudiEls plans d’estudis són el conjunt d’ensenyaments organitzats per la Universitat la superació dels quals dóna dret a l’obtenció d’un títol. Si aquest títol té caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional, el pla d’estudis s’ha de sotmetre a l’homologació del Consell de Coordinació Universitària, una vegada aprovat per la Universitat.Els continguts dels plans d’estudis, tant de primer com de segon cicle, s’ordenen de la manera següent:

1. Es fixa una càrrega lectiva en crèdits per cada pla d’estudis. Un crèdit equival a deu hores de classe (vegeu el pla d’estudis). En els plans pilot ECTS, un crèdit correspon a vint-i-cinc hores d'activitats de l'alumnat.

2. Assignatures troncals: les que s’han d’incloure obligatòriament en tots els plans d’estudis que condueixin a un mateix títol oficial (vegeu el pla d’estudis).

3. Assignatures obligatòries, lliurement establertes per cada universitat, que s’inclouen dins cada pla d’estudis com a obligatòries per a l’alumne.

4. Assignatures optatives, lliurement establertes per cada universitat, que s’inclouen en el pla d’estudis perquè l’alumne pugui triar les que l’interessin (vegeu el pla d’estudis)

5. Crèdits de lliure configuració. La Universitat inclou en els plans d’estudis un percentatge en crèdits sobre la càrrega lectiva total d’aquests, que l’estudiant escollirà lliurement d’entre les matèries que ofereix la mateixa Universitat (vegeu la guia d’assignatures de lliure configuració). Cal distingir entre els crèdits de lliure configuració aconseguits cursant una assignatura com de lliure configuració, que en aquest cas tindrà la qualificació que pertoqui, i els crèdits aconseguits per altres mitjans, que són crèdits reconeguts i no tenen qualificació

6. Prerequisits ordinaris. Si una assignatura té prerequisits, l’estudiant podrà matricular-se d’aquesta assignatura i assistir a les classes, però no serà avaluat fins que no aprovi l’assignatura o les assignatures clau.

7. Prerequisits de matriculació. Aquests prerequisits impedeixen que l’estudiant pugui matricular-se d’una assignatura fins que no hagi aprovat l’assignatura clau.

8. Itineraris d’especialització. Consisteixen en un conjunt integrat d’assignatures optatives i de lliure configuració que l’estudiant pot cursar per obtenir un cert perfil d’especialització. La càrrega lectiva mínima és de 24 crèdits per a diplomatures i enginyeries tècniques i 36 crèdits per a llicenciatures i enginyeries superiors. Els alumnes que cursin un itinerari obtindran de la UIB un títol complementari en el qual constarà aquest fet.

 


Els plans d'estudi
torna a la Informació acadèmica i administrativa